Khamis, 30 Mei 2013

Akhirnya CHEF jugak pilihanku^_^

Assalamualaikum w.b.t

Hye3! Lame x jumpe..welcome back diary~ Alhamdulillah saya dapat jugak sambung belajar dalam course yang saya minati…culinary art or dulunya dipanggil chef training dekat UiTM kampus Dungun, Terengganu.haha! mase mula2 dapat tahu ,seriously terbahak2 aku suka, well kelakar pon ada sebab dekat sangat kot dengan tempat tinggal aku sekarang.hurmm..xpelah yang penting belajar betol2 tak kira dimana pon kita belajar. Kesungguhan itu penting. Chaiyok acik! You can do it! In sya Allah kalau ada rezeki dan dipermudahkan segala urusan dapat la aku bekerjaya sebagai seorang chef nanti.Amin! doa2kanlah saya erk?

Sebelum ditawarkan course ni,saya dah dapat tawaran ke UniKL (asasi kejuruteraan) tapi nak buat macam mana, masa tu saya masih lagi berada di PLKN..lepas tu masa balik cuti 4 hari PLKN saya dapat surat tawaran GMi (German Malaysian Institute) dalam course Dip. In precision technology. Disebabkan kos bayaran tanggunannya yang tak mampu aku bayar so, aku terus reject course tu.huhu.sadis betol!


Dan pengumuman kemasukan ke matrikulasi pon dah keluar,Alhamdulillah aku dapat jurusan sains di Kolej matrikulasi Johor dan aku tak pergi atas sebab2 tertentu.huhu..dan akhirnya UiTM jugak pilihanku^^..aku rasa tak rugi pon aku ambik course ni sebab ilmu yang aku dapat nanti memang akan aku guna dalam kehidupan aku seharian^_^…wallahualam..

1 ulasan:

  1. mesti masak sedap nanti... btw done follow here - Noob

    BalasPadam